Open je broodmolen voor een flinke dosis ‘Murica. Want Roush – de tuner met een voorkeur voor Fords – greep de F-150 Raptor opnieuw bij de kladden. Een favorietje van TopGear meer vermogen geven: dat kan alleen maar goed uitpakken. We noemen hem Ford F-150 Roush Raptor, omdat dat zo lekker allitereert.

De Ford F-150 Roush Raptor moet nog komen

Roush verhoogt het vermogen van de 3,5-liter V6 naar 530 pk en het koppel naar een nog indrukwekkendere 766 Nm (dat is net zoveel als een Ferrari F8 of 488 Pista). Klinkt allemaal mooi, niet? Helaas doet Roush wel een beroep op je geduld, want hun Performance Pack is er voorlopig nog niet. Je moet het dus nog even doen met de standaard 456 pk en 690 Nm.

Wat kun je nu verwachten van de Ford F-150 Roush Raptor ?

Roush deed niets met de ophanging van de auto. De veren en dempers zijn al meer dan bekwaam voor het betere offroad-werk. Wel nieuw zijn de 20-inch velgen. Ook hebben ze een zogenoemd Chase Rack gemonteerd achterop de Raptor, met extra verlichting en een zwikje Roush-logo’s. Vervoer je met regelmaat waardevolle spullen, vink dan het kluisje aan voor in de middenconsole.

De upgrade voor de Ford F-150 Roush Raptor kost minimaal 11.500 euro. Dat is dus exclusief een F-150 Raptor; die moet je zelf kopen vanaf zo’n 45.000 euro (exclusief belastingen en invoer).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)