Twijfel jij ‘s ochtends niet welke Ferrari je naar je werk moet pakken, dan heb je nooit kans gehad om een Ferrari 488 Pista te bestellen. Het verbijsterend snelle circuitwapen was al voor de publiekelijke onthulling uitverkocht aan Ferrari’s meest gewaardeerde klanten. Het plebs heeft dikke pech.

Volgens de geruchten fluisterde Ferrari zelfs klanten in dat ze een GTC4Lusso moesten bestellen om voorrang te krijgen bij dit soort speciaaltjes. En ongetwijfeld zijn er poenige klanten die dat zonder blikken of blozen deden. Wil je een lesje auto’s verkopen en winst maximaliseren – kijk dan even af bij Ferrari.

Daarom is het verstandig om blind een Ferrari 488 Pista te bestellen als Maranello het aanbiedt. Bevalt ie niet (of was je toch al nooit van plan ‘m te houden), dan kun je ‘m direct te koop zetten een een leuk zakcentje binnenharken. Al kunnen we ons niet voorstellen dat een auto als de Ferrari 488 Pista niet bevalt.

Het eerste exemplaar staat te koop in Nederland. Het gaat om een Ferrari 488 Pista in de fijne kleur Giallo Modena. Tik je de 529.950 euro (inclusief alle Nederlandse belastingen) af, dan bezit jij de vijfde Ferrari 488 Pista met Nederlands kenteken. De teller staat op een frisse 90 kilometer.

Specificaties Ferrari 488 Pista

De twinturbo-V8 komt uit de 488 Challenge-raceauto en is een heel ander beestje dan die in de 488 GTB. De cijfers: 720 pk en 770 Nm koppel. De Pista is zo gekalibreerd dat hij zo on-turbo-achtig aanvoelt als maar mogelijk en het maximale koppel is daarom pas beschikbaar in de zevende versnelling. Met een 0-100-tijd van 2,85 seconden kom je heus niets tekort. De topsnelheid is 340 km/u. Kopen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)