Waar je bij auto’s even heel goed moet nadenken om alle merken in Nederland op te noemen, zul je bij vrachtwagens een heel eind komen. We helpen je even: DAF, Scania, MAN, Mercedes, Volvo, Iveco en Renault. En als het goed is komt er dit jaar een groot merk bij in Nederland: Ford. De F-Max van het merk is al een tijdje leverbaar in België en Duitsland.

Als je geluk hebt, heb je al een Ford F-Max kunnen spotten in Nederland. Dit zijn vrachtwagens uit het buitenland of exemplaren die uit België door een Nederlands bedrijf zijn gekocht. Er staan er ook al wat te koop in Nederland. Het magazine Big Truck meldde eerder dit jaar dat het plan was om in ‘uiterlijk in de tweede helft van 2023 het merk Ford Trucks officieel in Nederland te lanceren’.

Waarom gaat het over vrachtwagens op TopGear?

We schrijven inderdaad niet dagelijks over vrachtwagens, maar je kunt je niet op de weg begeven zonder een vrachtwagen tegen te komen. Dus ook voor de automobilist is het leuk om te weten wat er speelt in vrachtwagenland. Overigens werd er in 2021 nog een ander vrachtwagenmerk gelanceerd in Nederland met de naam BMC, maar daar hebben we er nog daar weinig van gespot.

De cabine zal voor Ford-rijders wel vertrouwd aanvoelen. De 12,7-liter zes-in-lijn diesel van Ford produceert 500 pk en 2.500 Nm. Je kunt kiezen uit een versnellingsbak met twaalf of negen versnellingen. Blijkbaar is er een versie met langere wielbasis die door grotere brandstoftanks 5.000 kilometer haalt per tankbeurt. Oké, we gaan het weer over auto’s hebben.

Advertentie

Reacties

 • Jos heeft op 21 juli 2023 geschreven:

  Ford terug van weggeweest, vroeger schenen t niet al te beste te zijn. En dan pas ook een BMC zien rijden, was da?
  En toyota wil trucks gaan bouwen in Born, die op waterstof lopen. Net al Volvo, volgens mij met Volvo. Hebben we nog Hyundai, gaan we komende jaren ook een keer verwelkomen, bestaat al.
  Tijden veranderen. Man ik kzou nie eens weten hoe ik een schakel moet rijden….

  Reageer
 • Limobob heeft op 21 juli 2023 geschreven:

  Wij zijn momenteel bezig met de import van een Ford F650 limousine dus als het verkrijgen van een EU kenteken gaat lukken is dat alvast weer een Ford vrachtwagen chassis op de Nederlandse wegen https://www.limousine.nl/

  Reageer
 • Derk heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  Is helemaal niet nieuw. Waren in het verleden hier te koop( jaren 80). In Amsterdam stond er zelfs een assemblage lijb

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie