Dat vrachtwagenmerk MAN binnen de Volkswagen-familie hoort, dat wist je misschien wel. Maar wist je dat er ook vrachtwagens met een dik Volkswagen-logo op de snufferd worden verkocht? Normaliter zie je deze bijzondere vrachtwagens niet in Nederland, maar nu staat er toch een roedeltje in Nieuwerkerk aan den IJssel. Je kunt de witte vrachtwagens al spotten vanaf de snelweg.

De vrachtwagens staan bij Van Vliet Automotive Trading. Ze zijn hier op doortocht, en op de openbare weg in Nederland ga je ze niet zien. De Volkswagen Constellations dragen het Euro 3-label en mogen daarom in Europa niet de weg op. Ze gaan bijvoorbeeld naar Afrika. Ook is de uitrusting van deze vrachtwagens van Volkswagen net iets te karig voor hier.

Waarom de vrachtwagens van Volkswagen hier zijn

Het klinkt wat omslachtig om de Volkswagen Constellations na de productie in Brazilië eerst naar Nederland te halen als ze toch geëxporteerd gaan worden, maar daar is uiteraard over nagedacht. Ze kunnen nu de vrachtwagens nog iets aanpassen naar de wensen van de koper én Nederland ligt redelijk centraal. Zo kunnen de vrachtwagens nog alle kanten op.

De vrachtwagens van Volkswagen zijn lekker basic. Ze hebben nog een old-school stuurtje en zelfs nog raamslingers. Ook zit er geen automaat in de vrachtwagens, maar een ouderwetse handbak. Wel hebben ze airco en een Cummins-dieselmotor die 320 pk produceert. Ze staan te koop voor 62.500 euro, maar hou er dus rekening mee dat je er geen setje gele platen op kunt monteren.

Reacties

  • Jan Ten Hoor heeft op 1 oktober 2022 geschreven:

    dat dacht ik ook een euro 3 moet overall verboden worden om op de weg

    Reageer
  • Alfaties heeft op 2 september 2022 geschreven:

    Tuurlijk, hier moeten de boeren stoppen vanwege hoge hoeveelheden stikstof en in Afrika wordt doodleuk nog een nieuwe euro 3 verkocht. Dweilen met de kraan open!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)