Dit is het dan: de productie van de Ford Fiesta is gestopt. De laatste Fiesta is van de productieband gerold in Keulen en dat mag je gerust het einde van een tijdperk noemen. De productie van de Fiesta begon in 1976 en duurde daarna zeven generaties. Zelfs nu nog worden er iedere maand een stuks of 200 Fiesta’s in Nederland op kenteken gezet. In 2018 kroonde we hem zelfs tot TopGear Auto van het Jaar.

Maar helaas: de winstmarges op kleine auto’s zijn te klein en het merk moet ruimte creëren in de fabrieken voor EV’s. ‘Bij Ford Europa gaan we snel over op een elektrische toekomst’, schrijft het bedrijf in een verklaring. ‘Als onderdeel van deze overgang wordt de productie van de Fiesta in Keulen stopgezet op 7 juli 2023 en begint een nieuw tijdperk in het Keulen Electric Vehicle Center.’

Ford is gestopt met de Fiesta, maar de rallywereld niet

Toch zijn we nog niet helemaal af van de Fiesta. ‘Hoewel de productie van de Fiesta in juli stopt, blijft hij als rallyauto te koop via onze partners bij M-Sport waar de Fiesta nog een tijdje een belangrijk onderdeel van de rallywereld zal zijn’, zegt Ford. Er is nog meer goed nieuws. Ford bevestigt aan TopGear dat de laatste twee Fiesta’s die ooit gebouwd worden, behouden blijven in de ‘Heritage Centers’ in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Laten we het positief afsluiten en denken aan alle herinneringen die we hebben met de Fiesta. Of het nu is als eerste auto, als lesauto of als auto van je oma: iedereen heeft wel een gedachte bij de Fiesta. Heb een fijn pensioen, Fiesta. En bedankt voor alle herinneringen.

Advertentie

Reacties

  • Ecosport heeft op 11 juli 2023 geschreven:

    Jammer dat deze keuze is gemaakt. EV is natuurlijk wel leuk maar voor de meeste autorijders niet financieel haalbaar om nog maar te zwijgen van de gebrekkige infrastructuur. Ikzelf rij Ecosport en die ondergaat hetzelfde lot, uit productie! Nu dus opzoek naar een ander merk met een gelijkwaardig en betaalbare auto.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie