Had de Ford Fiesta ST meer vermogen nodig? Eigenlijk niet. TopGears Auto van het Jaar deed het prima met 200 pk en 290 Nm. De Britse tuner Mountune dacht er iets anders over en komt met de Ford Fiesta ST Mountune.

Hoe snel is de Ford Fiesta ST Mountune?

Maak je maar geen zorgen over je garantie, je geliefde Ford Fiesta ST blijkt gedekt door Ford zelf. Mountune geeft de Ford Fiesta ST een extra kick door 225 pk en 340 Nm aan koppel te leveren. We besparen je het hoofdrekenen, dat is 25 pk meer en 50 Nm meer aan koppel. Netjes.

In feite heeft de 1,5-liter driecilinder van Mountune meer vermogen dan de originele Ford Focus RS. Die hot hatch had slechts 215 pk. Het verschil is minimaal, maar het scheelt je wel een halve seconde in de 0-100 km/u-sprint. De Ford Fiesta ST Mountune doet dat nu in 6,0 seconden. De sprint van 50-100 km/u scheelt je maar liefst een hele seconde.

Bedien de Ford Fiesta ST Mountune met je telefoon

Maar het draait bij deze Fiesta niet alleen maar om brute kracht. Mountune heeft een app voor je smartphone gemaakt, genaamd ‘mTune Smartflash’. Klinkt een beetje lomp, niet? Het enige fysieke dat verandert aan de auto, is een high-flow inlaatkit. Zodra die erop zit, bedien je het vermogen via de app door middel van een bluetooth-signaal.

Dus in Stock-modus krijg je de standaard 200 pk. Kies je voor de Performance-modus, dan komt de upgrade tot leven samen met een bruter uitlaatgeluid. Er is nog een derde modus, maar deze doet niks met het vermogen van de Ford Fiesta ST Mountune. De anti-diefstalmodus zorgt ervoor dat je hot hatch niet meer bruikbaar is, totdat jij de blokkade opheft met je smartphone. Een soort van tweede sleutel voor je auto, dus. Zorg er wel voor dat je telefoon voldoende is opgeladen als je uitstapt.

Dus mocht je nog van plan zijn om een tripje naar het Verenigd Koninkrijk te maken met je Ford Fiesta ST, breng dan een extra 560 euro mee en bezoek meteen even Mountune voor de upgrade.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)