De autowereld is één groot vergiet, waar bijna wekelijks van alles doorlekt, zoals eerder deze week de eerste definitieve foto van de tweede generatie Ford Ka. Meestal wordt zo’n actie snel gevolgd door een officiële mededeling van de fabrikant.

Vandaar dat we nu ook het dashboard en de achterkant van de nieuwe, kleine Ford kunnen laten zien. En wat vinden we daar nou van? Ondanks discussies over het uiterlijk is de eerste Ka een doorslaand succes, nog steeds eigenlijk.

 
En deze Ka lijkt qua vormgeving een mix tussen de nieuwe Renault Twingo en de Fiat 500. Dat laatste is niet vreemd. De nieuwe Ka deelt zijn onderstel en bodystructuur met de kleine Fiat en wordt ook in dezelfde Poolse fabriek bij Fiat gebouwd. Een wonderlijke combinatie. De auto debuteert in oktober in Parijs en rolt begin 2009 de showroom in.
 
Ondanks het vrijgeven van officiële foto’s is er over details nog niet zoveel te zeggen. Er wordt in de wandelgangen gesproken over een sportieve versie die de techniek uit de 500 Abarth krijgt. We wachten nog even af tot begin oktober.
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie