De naam Michigan is de Franse verbastering van de het inheemse woord mishigamaa, dat ‘groot water’ betekent. Het zou dus niet gek zijn om in Detroit (dat in de staat Michigan ligt) flessenpost aan te treffen op een strandje. Deze flessenpost van meer dan 100 jaar oud vonden medewerkers echter niet in de buurt van een waterpartij. Deze fles kwam achter een kroonlijst van een verlaten treinstation vandaan.

Flessenpost uit 1913

In 2018 kocht Ford het iconische Michigan Central Station, dat al sinds 1988 verlaten is. Ford is druk bezig met verbouwingen om er een innovatiecentrum voor het merk van te maken, maar het moet ook een plek worden voor de lokale bevolking. Zo komen er kantoorruimtes, restaurants en zelfs een arcadehal. Tijdens de verbouwingen vonden twee medewerkers achter een sierlijst bij het plafond een bierflesje.
Het bierflesje van het merk Stroh komt uit 1913, het jaar dat Michigan Central Station gebouwd werd. De medewerkers konden de verleiding weerstaan om het flesje te openen. Maar goed ook, want waarschijnlijk was het briefje dat erin zat dan kapotgegaan. Fords eigen archivisten openden het flesje. Een deel van de tekst is nog leesbaar: ‘Dan Hogan en Geo Smith stopten deze [onleesbaar] van Chicago 1913.’ Waarschijnlijk is het een briefje van de bouwvakkers van 108 jaar geleden. Ford geeft aan het briefje op een veilige plek te zullen bewaren.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie