Nederlanders zijn zo voorspelbaar als de afloop van avonden waar je maar ‘één klein biertje met vrienden’ ging doen. Als er ook maar één vlokje sneeuw valt, dan weet je zeker dat er de dag zelf nog video’s verschijnen van mensen die handige en, eh, minder handige dingen doen. In dit geval: een greppel in rijden. De video van hoe de auto nu eruitziet, zie je onderaan de pagina. Het overkwam Mitchel – de video van zijn ongelukje gleed het volledige Nederlandstalige internet over. Hij verschijnt regelmatig op het YouTube-kanaal ZJ-Travels, dat van zijn broer en Cherokee-eigenaar Nino is. Zij plaatsen daar video’s van hun offroad- en vakantieavonturen. De gemodificeerde Jeep Cherokee is sinds eind 2020 in het bezit van Mitchel. We spraken de broer van Mitchel over het ongelukje.

Wat gebeurde er?

De toedracht lijkt duidelijk: een besneeuwde parkeerplaats, te weinig plek om te remmen en een greppel. Er is echter meer aan de hand, laat Nino weten aan TopGear: ‘Als je op dat filmpje goed kijkt zie je dat het eigenlijk een uitwijkactie was die niet geweldig goed ging. Er was een nog andere wagen bezig. Beide wagens kwamen eigenlijk op elkaar af. Mitchel heeft toen het stuur omgegooid om een botsing te voorkomen. Echter met andere gevolgen van dien. Maar de keus was duidelijk: of een andere wagen of de bomen.’ Gelukkig liep het voor zowel Mitchel als de Jeep relatief goed af.

De schade aan de auto

‘Wij hebben hem met de wagen eruit kunnen lieren, het was een intensieve klus met veel concentratie’, vult Nino aan. Mechanisch is de Jeep helemaal in orde, al liet de duik in de greppel wel wat sporen achter. De bestuurdersdeur is ingedeukt, de dorpelbeschermer is gebutst, de bullbar was en beetje verbogen, de buitenspiegel ontbreekt en de voorbumper is beschadigd. ‘Voor een slipcursus kunt u contact opnemen met ons’, laten ze gekscherend weten.

De gecrashte sneeuwdrift-Jeep na de crash

En na de reparaties

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear