Je hebt ongetwijfeld al eens flink staan vloeken (al dan niet intern) om een boete die je makkelijk had kunnen voorkomen. Een troost: het kan waarschijnlijk nog erger. Dat blijkt uit dit een onderzoek van HomeToGo en HappyCar, waarbij ze een lijst maakten van acht mensen die geflitst werden in Europa en hier pijnlijke boetes aan overhielden. Veel medelijden kunnen we overigens niet opbrengen.
01. Zwitserland: Bentley met 324 km/u
Als je met een Bentley Continental GT 324 km/u rijdt, kom je zeker in de problemen, ongeacht waar je op de foto gaat in Europa. In Zwitserland levert dit een bestuurder een boete op van 1.865 euro en zes maanden celstraf. Zijn rijbewijs kon hij uiteraard ook inleveren. Volgens de eigenaar van het voertuig zat hij zelf niet achter het stuur, maar een vriend van hem. Hij had de dag daarvoor blijkbaar te veel gedronken, was zijn tevergeefse verdediging.
02. Italië: Porsche 911 met 311 km/u
Wat doe je als je een nieuwe Porsche 911 hebt gekocht? Even kijken of het gaspedaal naar behoren werkt, uiteraard. Dat deed deze CEO van Telecom Italia op de snelweg, waar voorheen de hoogst gemeten snelheid 270 km/u was. De politie ging in eerste instantie uit van een meetfout toen ze de 311 km/u zagen. Dat bleek echter niet zo te zijn. De bestuurder gaf aan dat hij ‘de auto gewoon wilde testen’ en kwam ervan af met een boete van 357 euro en tien strafpunten, waar maximaal twintig zijn toegestaan.
03. Frankrijk: Audi RS 4 met 310 km/u
Of je erg slim bent als je op de openbare weg 310 km/u rijdt, is maar de vraag. Als je het dan ook nog filmt, moet je toch even een moment zelfreflectie inlassen. Dat deed de bestuurder van deze Audi RS 4. Hij reed niet alleen 200 km/u te hard, maar gebruikte daarbij ook nog zijn telefoon tijdens het rijden. Bovendien reed hij zonder rijbewijs. Het gevolg is één jaar gevangenisstraf.
04. Groot-Brittannië: Nissan GT-R met 309 km/u
Die smartphones lijken echt veel te doen met iemands verstand. Of misschien missen de meeste mensen het gewoon al bij de geboorte. Een 48-jarige man uit Northampton kreeg twee jaar gevangenisstraf omdat hij 309 km/u reed op de openbare weg in een Nissan GT-R. En natuurlijk moest hij dit filmen met zijn smartphone, want waarom niet. Hij beweerde dat hij geen spijt had van het hele gebeuren.
05. Polen: Porsche Panamera Turbo met 300 km/u
Need For Speed in het echie? Een bekende straatracer scheurde door Warschau met 300 km/u en filmde de wilde rit. Daar kwam hij mee weg, totdat hij besloot om het filmpje op internet te plaatsen. Inmiddels is de video meer dan 500.000 keer bekeken, maar de politie kon de video wel gebruiken om de bestuurder te vinden. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en een boete van 1.500 euro betalen. Dat zijn een hoop pivo’s.
06. Spanje: Porsche 911 met 297 km/u
Het lijkt een terugkerende smoes te zijn; ‘gewoon even de auto testen’. Maar misschien test je eerder je geluk als je de snelheidslimiet met tweeënhalf keer overschrijdt, in dit geval door 297 km/u te rijden. En dan ook nog eens geen rijbewijs hebt. En lijdt aan een lichamelijke handicap. In een auto die niet verzekerd is. De 36-jarige automobilist kreeg een rijontzegging en een pijnlijke boete van 3.600 euro.
07. Nederland: Kawasaki Ninja ZX-9R met 290 km/u
Ja dames en heren, ook in Nederland lopen zulke gekkies rond. Een motorrijder met en Kawasaki Ninja reed met 290 km/u over de N57, waar de toegestane snelheid 80 km/u is. Hij filmde de rit en plaatste de video ook nog online, dus we weten dat hij nog leeft. Toch heeft de politie nooit kunnen achterhalen wie de motorrijder was en kwam hij er dus nog mee weg ook.
08. Duitsland: Audi A3 met 240 km/u
De jongste overtreder van deze lijst is een 20-jarige Duitser, die met 240 km/u door Berlijn racete. Op een plek waar de snelheidslimiet 60 km/u is. De bestuurder van de Audi A3 kreeg een boete van 680 euro en vier strafpunten (van de acht) op zijn rijbewijs. Dit was de hoogste snelheidsovertreding ooit gemeten in Berlijn.
Fred heeft op 31 december 2019 geschreven:
Ja mag ook niets meer hè
Olaf heeft op 30 december 2019 geschreven:
Er staat mij een voorval in Finland bij, waar boetes worden bepaald aan de hand van het persoonlijke inkomen. De details zijn mij ontgaan, maar een of andere CEO reed ‘iets’ te hard, waarvoor hij een boete van ruim een ton geserveerd kreeg.