Een eigen Pikes Peak-record staat al sinds 1916 op het verlanglijstje van veel automerken en van nog meer coureurs. Vorig jaar nam Romain Dumas het record van de snelste tijd ooit over van Sebastian Loeb in de Volkswagen ID R. Bentley pakte het slim aan en ging in de Continental GT voor het record van de snelste productieauto op de berg in Colorado, om de Bentayga als snelste SUV te vergezellen. Dat lukte met Peak-veteraan Rhys Millen achter het stuur. Als eerbetoon kun je nu de Bentley Continental GT Pikes Peak kopen.

De Bentley van Millen was op een rolkooi, een brandblusser en een racekuip vrijwel standaard. Hij scheurde langs 156 bochten in 10 minuten en 18,4 seconden. Dat is 8,4 seconden sneller dan het vorige record dat in handen was van een Porsche 911 Turbo S. Het record en het 100-jarige bestaan van het merk is genoeg reden voor een feestje van vijftien exemplaren. Je herkent de Bentley Continental GT Pikes Peak aan zijn groene lak met zwarte details of aan zijn zwarte lak met groene details.

Specificaties van de Bentley Continental GT Pikes Peak

Bentley verandert niets aan het vermogen van de Bentley Continental GT Pikes Peak. De woeste W12-benzinemotor produceert 635 pk en 900 Nm, wat ervoor zorgt dat je vanuit stilstand binnen 3,7 seconden aan 100 km/u zit. Zijn topsnelheid is 333 km/u. De bodykit van deze speciale uitvoering is gemaakt van koolstofvezel, wat de auto meer nog meer race maakt dan de auto van de recordpoging.

In de Bentley Continental GT Pikes Peak vind je alcantara met stiksels, wederom in de groene kleur. Recht voor de bijrijder is de uitlijning van het asfalt op de berg te zien met daarbij Millens recordtijd. Handig als je zelf een poging wilt doen op de berg. Hoeveel deze speciale editie gaat kosten is nog niet bekend. .

Onboard van Bentley Continantel GT Pikes Peak record poging

Reacties

  • Niels heeft op 4 december 2019 geschreven:

    Hoe kan zo’n sloep nou weer sneller zijn dan een 911 Turbo S?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)