Als je dit, zoals wij, er érg goed vindt uitzien, moeten we je teleurstellen. Deze Genesis X Speedium Coupe Concept is geen voorbode van een aankomend productiemodel van Hyundai’s luxedivisie. Het is zelfs geen ‘conceptcar’ in de traditionele zin van het woord. Nee, volgens Genesis is het een ‘freestyle designoefening’ gebaseerd op de oudere Genesis X Concept.

De X Speedium is een auto die ‘de ontwerpprocessen van Genesis uitdiept terwijl we ideeën opdoen voor de volgende lichting EV’s’. Dat zegt een zekere Luc Donckerwolke, chief creative officer van Genesis. Je kent ‘m misschien. Bovendien is de Speedium een indicatie dat Genesis wil zorgen dat toekomstige EV’s genoeg rijplezier zullen bieden. ‘De naam omvat Genesis’ overtuiging dat de emotionele kant van autorijden ook in het elektrische tijdperk sterk vertegenwoordigd zal zijn.’

De stijlinvloeden van de Genesis X Speedium Coupe

Het schijnt dat het front van de Genesis X Speedium de transitie naar een vol-elektrische toekomst inzet. We zouden raar opkijken als het niet zo was. De kenmerkende driehoekige grille bestaat nu enkel nog in de vorm van de dagrijverlichting – en eerlijk gezegd vinden we dat stylingtechnisch een stuk geslaagder.

We spotten een vleugje Jensen Interceptor in z’n flanken, die worden omschreven als ‘anti-wigvormig’ in verband met de voor EV’s zo belangrijke stroomlijn. En zien we daar zelfs wat hints naar de oude V12 Vantage in z’n achtersteven? Daar is niks mis mee. De Genesis X Speedium is uitgevoerd in lak met de naam Inje Green, en ook die keuren we goed.

‘We geven elk designelement de ruimte om te ademen’, legt Donckerwolke uit. ‘Het gaat er niet om dat je ze het tegen elkaar laat opnemen. Je moet het zo orkestreren dat ze elkaar complementeren en respecteren.’

Helaas, de Genesis X Speedium Coupe blikt dus niet vooruit op een auto die je straks kunt kopen of leasen. Maar toch: een conceptcar die enkel tot stand is gekomen ‘omdat het kan’, dat is wel weer eens verfrissend, niet?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)