Als je even door de de galerij hierboven klikt of tikt, zul je zien dat deze GV80 Coupé Concept gebruikmaakt van koolstofvezel. Zo vind je het materiaal terug in het dak en in de kuipstoeltjes. Een dikke plus natuurlijk, maar verwacht niet dat de koolstofvezel onderdelen verder komen dan de conceptfase. Da’s dan weer jammer.

De ontwerpers van de Genesis GV80 Coupé Concept lieten zich inspireren door het geweldige Genesis X Speedium Coupé concept uit 2022. Nu zouden we liever die proefversie in productie zien gaan, maar het is nu eenmaal niet anders. Mensen willen liever wat groters en ruimers dan wat langers en knappers. Toch zien we wel wat gelijkenissen tussen de twee conceptauto’s. Kijk maar eens naar die ducktail-achtige spoiler achter op de GV80 Coupé.

Wat compleet anders is, is de kleur die Genesis heeft gekozen voor de conceptauto. Deze keer gebruikt het merk de kleur Magma met in de cabine nog wat zwart suède en oranje details. Voorop hangt een viertal koplampen die de monsterachtige grille flankeren. Verwacht trouwens maar dat de productieversie vijf stoelen heeft in plaats van vier. We kunnen ons ook niet voorstellen dat die rolkooi achter de kuipstoeltjes standaard wordt voor de familie-SUV.

De verwachte motorisering van de Genesis GV80 Coupé Concept

Toch komt er blijkbaar wat sportiviteit in de Genesis GV80 Coupé. Er is bijvoorbeeld achterwielaandrijving. Wat voor motor er voorin komt te liggen, is niet bekend, maar het zou ons verrassen als het niet dezelfde motoren zijn als in de GV80 SUV. Die is te bestellen met een 2,5-liter benzinemotor, 3,0-liter diesel en een 3,5-liter turbomotor op benzine. Die laatste is de sterkste met 380 pk en 530 Nm.

Genesis waagde vorig jaar een voorzichtig stapje naar Europa; het merk is in Duitsland, Zwitserland en Engeland te koop. Wanneer (en of) Nederland en België volgen, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)