Tussen Cadillac en het Amerikaanse Witte Huis bestaan al sinds 1938 innige banden. In dat jaar leverde Cadillac voor het eerst twee cabriolets, met de welluidende namen Queen Mary en Queen Elizabeth. Auto’s genaamd naar de twee beroemde oceaanstomers uit die tijd, met een vergelijkbaar gewicht.
 
Beide cabrio’s overleefden de presidenten Roosevelt, Truman en Eisenhower. Alle Amerikaanse presidenten die na dit illustere trio kwamen; ze reden allemaal Cadillac. En dus moet in onze tijd ook George Bush er aan geloven. Sinds 2005 wordt hij rondgereden in zijn DTS limo, en een tijdje terug werd het presidentiële wagenpark uitgebreid met een Escalade. Die auto bewijst ongetwijfeld goede diensten als Bush weer eens onbereikbaar wil zijn op zijn ranch in Texas.
 
Nu staat de Escalade erom bekend dat er wel eens wat problemen voorkomen met de brandstofpomp. We zullen het nooit weten, maar misschien was dit ook het euvel waardoor George ‘Dubya’ tijdens een toeristisch uitje naar Rome zorgde voor een redelijke verkeersopstopping. Inderdaad, panne voor de president van de Verenigde Staten. En het mooiste van alles is dat er iemand aanwezig was met een camera. Heerlijk om te zien dat er totale paniek uitbreekt op het moment dat de Caddy van Bush de geest geeft. En omdat het Witte Huis kennelijk toch al niet veel vertrouwen had in de kwaliteit van de eigen auto-industrie, reed de eerder genoemde DTS limo mee als reserve. Waardoor George en Barbara uiteindelijk snel de reis konden vervolgen.
 
Zie hier het filmpje:

Reacties

Meer van TopGear