Vroeger hadden criminelen een simpele manier om de politie af te schudden alsof het Need for Speed was. Rij over de landsgrenzen en het Nederlandse ‘heat-level’ is ineens verdwenen. Jongeren zouden dit bestempelen als een ‘lifehack’. Nu mag de Nederlandse politie ook in België en Duitsland blijven achtervolgen. Sterker nog, ze krijgen dan assistentie van de buitenlandse politie. Dat was in Duitsland ook nodig om deze gestolen Mercedes C-klasse te stoppen.

De bestuurder van de zwarte C-klasse heeft mogelijk wapens op zak, vandaar dat de politie extra voorzichtig doet. De crimineel vliegt met snelheden van boven de 200 km/u over de snelweg. Wanneer hij op het laatste moment een afrit neemt, rijdt hij vervolgens de snelweg weer in de andere richting op. Door te hoge snelheid waarmee hij de bocht aansnijdt, belandt hij bijna in de vangrails.

De Duitse politie helpt een handje

Hierna volgt een lange tocht in Duitse richting. De politie blijft op gepaste afstand, omdat de snelheden te hoog zijn om de Mercedes in te boxen of een tikje te geven. Intussen staat de Duitse polizei klaar om in te grijpen. Een aantal politiebusjes voegt zich bij de achtervolging en andere collega’s leggen spijkermatten neer.

De matten blijken een gouden greep te zijn van de Duitse politie. De bestuurder weet ze niet te ontwijken en de banden onder de Merc lopen langzaam leeg. Twee inzittenden van de gestolen Mercedes C-klasse worden aangehouden en mogen naar het bureau in Duitsland. De Mercedes is trouwens terug bij de rechtmatige eigenaar. De bezitter kan dus op zoek naar een nieuw setje sloffen voor zijn C-klasse. Bekijk hieronder de achtervolging.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)