Wil je weten hoe ruig de Dakar-rally echt is? Kijk dan even snel de video hier beneden. Bijna pensionado en rallylegende Carlos Sainz Sr. komt net wat te hard aanrijden met zijn Audi RS Q e-tron. Hij pakt de duin met te veel snelheid en belandt niet zachtaardig op zijn dakje. Het ziet er niet alleen pijnlijk uit, dat is het ook. De Spaanse coureur geeft aan last te hebben van zijn borst.

De 60-jarige Sainz en navigator Lucas Cruz worden door wat fans weer op vier wielen gezet. Voor de zekerheid wordt Sainz Sr. opgehaald door een reddingshelikopter voor verder onderzoek in het ziekenhuis, maar dat laat Sainz mooi niet gebeuren. Halverwege de vlucht naar het ziekenhuis vraagt hij aan de piloot of hij de helikopter wil omdraaien.

De piloot zet Sainz netjes af bij zijn gehavende Audi. Blijkbaar hebben Sainz en zijn navigator nog wel de auto aan de praat gekregen, maar is het ze niet gelukt om een deel van de proef te voltooien. Ondanks dat mag het team wel blijven meerijden in de rally. Alleen al voor deze heldendaad verdient Sainz een medaille wat ons betreft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear