Hoewel Google bijna alwetend is, is het toch even goed om kritisch naar de route te kijken die de navigatie opgeeft. Voor je het weet, rijd je naar Deventer in Missouri in plaats van Overijssel. Of naar één van de drie andere Deurnes. Wat je ook doet, dit gezin ga je waarschijnlijk niet overtreffen. De familie volgde blind de navigatie en werd beloond met een onvrijwillige survivalervaring in de wildernis van maar liefst 48 uur.

Volgens 9news vertrok een vrouw met haar twee kinderen en haar moeder van het Australische Queensland naar Adelaide. Via de snelweg is dat een rit van 24 uur, maar Google Maps denkt een route te kennen van 21 uur. Het probleem is alleen dat die route niet geasfalteerd is en dat er verder ook geen kip te bekennen is.

Geen asfalt, geen telefoonbereik

De bestuurder stond verder niet stil bij de bijzondere route en volgde netjes de aanwijzingen van Google op. De wegen werden steeds slechter en uiteindelijk kwam de Hyundai Tucson (niet op de foto) zo’n 50 kilometer na het laatste stuk verharde weg vast te staan. Er was daar geen telefoonbereik, dus ze konden ook niemand bellen. Na een vergeefse zoektocht naar andere mensen keerden ze terug naar de SUV.

Lees ook: Met de Hyundai i20 N door Australië

Hulp was nergens te bekennen, dus toen het eten en drinken op was, moesten ze uit plassen water drinken om te overleven. Gelukkig werd het gezin wel gemist door andere mensen, dus de politie stuurde een helikopter de lucht in om de auto te zoeken. Na 48 uur werd de gestrande SUV gesignaleerd en het gezin werd uiteindelijk gered.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear