Er zijn van die waaghalzen die maar al te graag de grens opzoeken. ‘Om te weten waar de grens is, zul je er eerst overheen moeten’, of zoiets stoers zullen ze erover zeggen. Deze Australische bink had misschien wat beter in zijn spiegels moeten kijken voordat hij een burnout deed met een politieauto achter zich.

In het Australische plaatsje Gilmore, vlak onder Canberra, doet de lokale politie een patrouilleronde. Een normaal rondje, totdat ze deze Toyota tegenkomen. Al vanaf het moment dat de Toyota voor de politieauto de weg op draait, gaat het mis. Het begint bij een flinke brake test waarbij de politieauto in de ankers moet.

Richting aangeven na je burnout voor een politieauto

Da’s al op zich niet handig, maar wat de man vervolgens doet, is helemaal van bedenkelijk niveau. Hij geeft zijn achterbanden er eens goed van langs en laat een forse rookwolk achter zich wanneer hij verder rijdt. Ogenschijnlijk nietsvermoedend rolt hij door en geeft hij keurig richting aan naar rechts. Dat dan weer wel.

Wanneer de agenten hun zwaailicht aanzetten, gehoorzaamt de bestuurder en stopt hij langs de weg. Wat blijkt: hij heeft te veel alcohol in zijn bloed, en niet zo’n beetje ook. Zijn blaastest komt uit op 0,151 promille, meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs en de auto worden direct in beslag genomen. Daarnaast krijgt hij een boete voor het rijden onder invloed en ongepast gebruik van een motorvoertuig. Weer wat geleerd vandaag: ook als je stilstaat, moet je af en toe je spiegels checken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)