Het schijnt dat er een tweede deel van I Am Legend in de maak is. De kans is nihil dat de opnames in Europa plaatsvinden, maar we dragen toch graag een potentiële filmlocatie aan – die qua tijdlijn ook nog eens met de film klopt. Het Nederlandse YouTube-kanaal Forgotten Buildings vond deze verlaten Saab-dealer in Frankrijk, die van de ene op de andere dag verlaten lijkt te zijn. De video zie je onderaan.

Het is niet bekend in welke staat de auto’s zijn achtergelaten, maar we durven wel aan te nemen dat de auto’s met vier wielen en zonder gebroken ruiten in de showroom stonden. Door de jaren heen kregen de auto’s ongetwijfeld bezoekjes van baldadige ramptoeristen en boefjes die wel een setje Saab-velgen wilden hebben. Best zonde, want er zijn genoeg liefhebbers die zo’n auto een plekje willen geven.

In de werkplaats is het niet veel beter. Ook daar staan zo’n twintig achtergelaten auto’s, met name Saabs maar ook wat Franse gebakjes. Veel auto’s missen velgen en genoeg ruitjes zijn gesneuveld. Met wat liefde gokken we dat de auto’s nog best oké kunnen zijn. Heel eenvoudig zal het niet zijn om de auto’s te kopen, anders had iemand het ongetwijfeld al gedaan.

Waarom is de Saab-dealer verlaten?

Volgens het Franse Blog Moteur is de dealer in de jaren tachtig gestart door een stel broers. Het ging een tijdje heel aardig met het bedrijf en Saab benoemde de dealer zelfs tot officiële installateur van LPG-systemen. Toen het slechter ging met Saab, ging het vanzelfsprekend ook slechter met de dealer. Als laatste stuiptrekking verhoogde de garage de prijzen, maar hierdoor jaagden ze nog meer klanten weg.

In 2011 ging de showroom dicht, maar de garage zou nog even openblijven voor vaste klanten. Het duurde echter niet lang voordat ook de garage de deuren moest sluiten. Niemand nam de moeite om dingen te verkopen of mee te nemen, zo lijkt het. Alle administratie staat nog in het kantoor, net als alle brochures en meubels.

Tot 2019 nog meer auto’s in de showroom

Toen Blog Moteur in 2019 de showroom bezocht, stond alles er nog een stuk netter bij. Alle auto’s hadden hun wielen nog en er stonden zelfs nog meer auto’s in de showroom. Er stond zelfs nog een Saab 9-7 X en een 9-5 Estate van rond 2005 in de showroom. Deze twee auto’s zijn dus inmiddels verdwenen, maar het is niet bekend waarom dat is.

Lees ook: De Saab-fabriek in Zweden wordt weer in gebruik genomen

Het blijft fascinerend waarom er een flink kapitaal aan auto’s in de showroom is blijven staan. De auto’s waren tijdens het faillissement niet nieuw, maar er stond toen toch zeker 200.000 euro aan voertuigen binnen. Waren er dan geen schuldeisers? Waarom verkochten de eigenaren de spullen niet? Gelukkig heeft iemand wel de planten onder de lekkage geschoven, zo krijgen die tenminste nog water.

Advertentie

Reacties

 • TR6 heeft op 12 juli 2023 geschreven:

  Wat een belachelijk commentaar in het filmpje. Zo slecht heb je nog niet vaak iemand Engels horen spreken…

  Reageer
 • Chris heeft op 11 juli 2023 geschreven:

  Opknappertje voor Mark Rutte? Heeft ie wat te doen met zijn vrije tijd binnenkort.

  Reageer
 • alexander heeft op 10 juli 2023 geschreven:

  ïn verlaten dealer”?? ik verwachtte een lijk te zien met een saab eruit stekende maar niets is minder waar!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie