In de Verenigde Staten rijden heel wat auto’s rond die nooit naar Europa zullen komen. Te groot, te lomp, duur of dorstig. Gelukkig zijn er bedrijven die daarmee geen genoegen nemen, en die ervoor zorgen dat zulke auto’s hier wel te koop zijn.

Grijze import, heet dat. Volstrekt legaal natuurlijk, maar het klinkt wel lekker spannend. In Rotterdam regelt US Carcenter Pietersen sinds jaar en dag de import van allerhande Amerikaans blik. Zoek je een Infinity? Een Chevrolet Tahoe of Lincoln Navigator? Dan moet je hier zijn. De nieuwste aanwinst is de GMC Acadia. Nu kennen wij GMC vooral van de enorme campers, maar een SUV van dit merk hadden wij nog nooit van nabij gezien. En dat terwijl de Acadia volgens Pietersen zelf de veelzijdigheid van een SUV combineert het met comfort van een gewone personenauto.

Onder de motorkap heeft de Acadia een voor Amerikaanse begrippen bescheiden 3,6 liter V6 met een vermogen van 275 pk. Afhankelijk van de uitvoering die je koopt, wordt die kracht via een automatische zesbak overgebracht op de voorwielen of alle vier de wielen. Drie zitplaatsen maken het feest voor zeven inzittenden compleet. En dat alles voor een prijs van 69.950 euro. Zonder wachtlijst.

Reacties

Meer van TopGear