Het zijn vreemde tijden waarin we leven. Wie toe is aan een nieuwe auto kan gaan voor een Audi A3, of wat geld op zak houden en een Lamborghini kopen. Een klein detail dat niet vergeten mag worden, is dat de A3 in kwestie de letters RS draagt en 400 pk produceert. Het meest frappant is nog wel dat deze keuze niet makkelijk gemaakt is. Want de twee zijn nagenoeg even snel, maar de ene is nieuw en vatbaar voor een stevige bult afschrijving, terwijl de andere minder snel zal afschrijven, maar wel enorme onderhoudskosten met zich meebrengt bij veelvuldig gebruik.

De goedkoopste Lamborghini van Nederland kost je 69.945 euro, zo’n 10.000 euro minder dan andere, vergelijkbare auto’s. Dan rij je weg in een Gallardo uit 2004. Geen verrassing, want de Gallardo was lange tijd de succesvolste Lamborghini ooit gebouwd, met 14.002 exemplaren – totdat de Huracán hem vorig jaar inhaalde. Iets met vraag en aanbod, dus. De Urus gaat alle verkooprecords van Lamborghini ongetwijfeld heel binnenkort breken. Maar voordat de Huracán en de Urus zo ver zakken in waarde, zijn we wel even verder.

Sinds de aanschaf draaide deze V10 met automaat nét geen 100.000 kilometer en op de foto’s ziet alles er (op wat knopjes na, maar dat is een bekende kwaal van Audi-knoppen uit die tijd) nog goed uit. We hebben geen benul wat de vorige eigenaar met de auto uitspookte, maar het ontbreken van een knalpaarse wrap of giga-velgen is in ieder geval een goed teken. Alleen de spoiler en het zwarte dak lijken niet standaard. De kleur van de auto is trouwens niet wit, dat lijkt alleen zo op de foto’s. De naam van de kleur is Grigio Altair.

De 5.0 V10 produceert 500 pk en zorgt voor een 0-100-tijd van 4,2 seconden. Tegenwoordig is dat langzamer dan een stel hete hatchbacks van Mercedes en Audi, maar hiermee maak je toch net iets meer indruk. Een nieuwe Audi RS 3 is zo’n 15.000 euro duurder en een Mercedes-AMG A 45 S is zelfs minimaal 22.000 euro duurder. Voor dat geld kun je een hoop sleutelwerk laten verrichten. En je rijdt mooi wel een goddelijk klinkende atmosferische V10.

Durf jij het aan om de goedkoopste Lamborghini van Nederland te kopen? Hij staat bij Haverkamp Auto’s in Twello.

Reacties

  • Marcel heeft op 3 mei 2021 geschreven:

    Ja, de tekst is daar niet zo duidelijk over….

    Reageer
  • Hans heeft op 29 februari 2020 geschreven:

    Zit er stoelverwarming in

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)