In Nederland waren we al heel fier op onze subsidie voor elektrische auto’s. Onze overheid schoof particuliere kopers van een nieuwe EV een fijne 4.000 euro toe. Nederlanders gonna Nederland, dus met een week was dat potje leeg. In Duitsland gaan ze nog een stap verder en tillen ze het tot het niveau suikeroompje.  De subsidie is zo hoog, dat je in Duitsland gratis een Renault Zoe kunt leasen, zo meldt RTL Nieuws.

De subsidie is 6.100 euro, dat is genoeg om een instapversie van de Renault Zoe te leasen voor 10.000 kilometer per jaar, inclusief de huur van de accu. Alleen de verzekering moet nog even geregeld worden. Wolfgang Huber van Autohaus König vertelt aan RTL dat er geen addertje on het gras zit – het is echt een gratis leaseauto. Ook Duitsers gonna Nederland, want het loopt storm in de showroom van de dealer.

De leaseperiode van de Zoe loopt twee jaar. De wachttijden voor de elektrische auto’s lopen inmiddels flink op in Duitsland. Zoals je al verwachtte, kun je als Nederlander geen aanspraak maken op een gratis leaseauto in Duitsland. Ook kun je niet een Duitser er eentje voor jou laten leasen, want je mag hier niet zomaar rondrijden met een Duits kenteken. Dan krijg je gedoe met de Belastingdienst.

 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie