Ontwikkelaar Rockstar Games fluisterde nog niet eens één woord over de aankomende GTA VI en toch vinden gamers en hackers links en rechts aanknooppunten om geruchten te verspreiden over de nieuwe game. Gamers vonden verwijzingen naar de nieuwe GTA in andere games, waaronder Red Dead Redemption II. Ook is er informatie te vinden van anonieme bronnen, die beweren voor Rockstar te werken en topgeheime informatie te hebben over de ontwikkeling van de game.

De geruchtenverspreiders zijn veelal anonieme internetgebruikers die ergens hun geleerde kennis dumpen. Vaak gebeurt dit op plaatsen als Reddit en kladblok-sites als Pastebin. Inderdaad: plaatsen waar letterlijk iedereen iets op kan plaatsen. Ook de geruchten die je hier leest, zijn niet te bevestigen, maar dat maakt ze niet minder leuk om over te speculeren. Voorpret is immers de leukste vorm van pret.

Volgens de bron op Pastebin zou de game in 2020-2021 uitkomen op de Xbox Scarlett en de PlayStation 5. Het gerucht dat de nieuwste editie van de verkooptopper alleen naar Sony’s gameconsole komt, zou dan niet waar zijn. ‘De gameplay is geweldig, de wapens zijn realistisch en dit spel is anders dan de GTA-games die ik gespeeld heb’, aldus de bron van Pastebin. ‘Deze game wordt een meesterwerk, net als GTA V‘. Dat belooft een hoop goeds.

De map van GTA VI zou 40 keer groter worden dan die van GTA V, volgens de anonieme bron. Gameproducers zullen gebruik willen maken van de mogelijkheden die de nieuwe consoles bieden. De game speelt zich af in vier verschillende staten, die elk hun eigen wetten hebben op het gebied van wapens, drugs en alcohol. De game heeft één hoofdpersoon, niet verschillende personages zoals in GTA V. En de Rockstar zou de lange laadschermen van V nu gefixt hebben. Klinkt in ieder geval allemaal erg goed.

De verwijzingen naar GTA VI die gamers vonden bij Red Dead Redemption II zaten in de codes. In de gamebestanden komt het woord ‘AMERICAS’ voor, maar na een update hadden die bestanden blijkbaar andere namen gekregen. Dat maakt het toch wel érg verdacht. En waarom zouden ze dat doen? Rockstar staat er bekend om dat ze de codes van eerdere games ook gebruiken voor de opvolgers. We kunnen niet wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear