Dit is misschien wel de meest anonieme van alle Japanse personenbusjes, een doos op wielen met de styling van een kliko. Al die kortzichtige kenners hebben het mis, want de Space Gear is een ondergewaardeerd meesterwerk.

Er zijn zelfs mensen op de burelen van TopGear – niet veel, maar ze zijn er – die zo ver gaan dat ze de Space Gear zien als het antwoord op elke wens die je op autogebied maar kunt hebben. Ga maar na: het is een serieuze 4×4 met veel zitplaatsen en een hoge zit en hij is werkelijk niet kapot te krijgen.

Is de Mitsubishi Space Gear echt zo goed?

Een onverzettelijke alleskunner, dat is de Space Gear. Dit is zeker niet de zoveelste poseur met vierwielaandrijving die al moeite heeft met het grind op je oprit. Je vindt ze dan ook over de hele wereld, tot in de donkerste uithoeken van Afrika, plekken die normaal gesproken het domein zijn van Land Cruisers en Defenders. Als je met een roedel kinderen buiten de dierentuin leeuwen wilt gaan bekijken, dan zijn er weinig auto’s beter geschikt dan de Space Gear.

Slaap je tijdens je safari liever niet buiten? Kies dan voor een opstelling met twee zitrijen achterin, die je kunt neerklappen om er een tweepersoonsbed van te maken. Weliswaar niet heel comfortabel, maar toch. Heel zakelijk verantwoord is de mogelijkheid om de twee achterste zitrijen tegenover elkaar te plaatsen. Zo kun je in de Mitsubishi Space Gear onderweg perfect je deals sluiten terwijl je chauffeur voorzichtig een kudde neushoorns aan de kant duwt.

Officieel is de Mitsubishi Space Gear met 4WD nooit in onze contreien geleverd. Exemplaren die je eventueel kunt vinden, komen waarschijnlijk via grijze import uit Japan of Thailand. Of misschien zelfs wel uit Mozambique of Mogadishu. De beschikbare motoren waren vooral praktisch, al had Mitsubishi ook een 3,0-liter V6 beschikbaar. Die zouden we zeker adviseren. Dat gezegd hebbende: staan we bij TopGear alleen in onze wens voor een Space Gear met een V10, als concurrent voor de Bentayga? Misschien moeten we daar maar eens een enquête op loslaten.

Ondertussen is de Space Gear zoals we ‘m kennen groot, lomp en onverwoestbaar. Zelfs z’n naam is toepasselijk. Typisch een auto die we stiekem best leuk vinden.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear