Als er één merk is dat je onherroepelijk verbindt met een gezonde portie herrie, misschien nog wel meer dan welk automerk dan ook, is het wel Harley-Davidson. Maar zelfs een merk dat zijn hele identiteit ontleent aan de verbrandingsmotor, is niet immuun voor de elektrische opmars. De CEO van het merk bevestigt dat Harley-Davidson een volledig elektrisch merk gaat worden.

Overigens trekken ze vandaag of morgen niet de stekker uit de huidige productielijn, dus voorlopig mag je nog even South Park-referenties maken. ‘Op een gegeven moment zal Harley-Davidson volledig elektrisch zijn’, zegt CEO Jochen Zeitz tegen Dezeen. ‘Maar dat is een transitie die op de lange termijn moet gebeuren. Het is niet iets wat je van de ene op de andere dag doet.’

Een elektrische Harley-Davidson voor de huidige fans?

Gevoelsmatig laat niemand van de motorclub zijn leren jasje hangen omdat ie veganistisch is, dus zitten fans van Harley-Davidson echt te wachten op een elektrische motorfiets? Waarschijnlijk niet, denkt Zeitz. Volgens de CEO moet het merk een nieuwe doelgroep gaan aanboren om de elektrische motorfietsen te slijten.

Wat moeten de huidige fans doen? Het feit dat Harley-Davidson straks (en dat kan nog even duren) geen verbrandingsmotoren meer verkoopt, betekent niet dat er niet nog genoeg V-twins rondrijden. Deze liefhebbers kunnen gewoon doorrijden op de bestaande modellen. Of nog beter: de klassiekers.

Er is al een elektrische Harley-Davidson

Je kunt nu al bij Harley terecht voor een LiveWire, een sportiever model met een door het merk zelf ontwikkelde elektrische aandrijflijn. Hij kan zo’n 235 kilometer ver komen op één acculading. Een paar jaar geleden werd de LiveWire als Harley geïntroduceerd, maar hij heeft zich inmiddels afgesplitst in een apart submerk. In hoeverre dit zich blijft doorontwikkelen als Harley-Davidson zelf óók elektrisch wordt, moeten we nog zien.

Advertentie

Reacties

 • Patrick heeft op 23 januari 2023 geschreven:

  Onnozelaars!!!

  Reageer
 • Remio heeft op 21 januari 2023 geschreven:

  Een Harley die je niet hoort aankomen is geen Harley .je haalt de ziel uit zo’n motor . Het ia onderdeel van de beleving

  Reageer
 • Jakke Van D. heeft op 21 januari 2023 geschreven:

  Ik mag mij bij de gelukkige prijzen die nog een stukje van de good old day’s heeft mogen meemaken en aan die geweldige Vtwin heeft mogen werken en beleven en heel West Europa mee doorkruist te hebben iedem voor de geweldige usa V8 motoren waar ik veel plezier mee heb gemaakt op de on en off-road….. Ik kots al van de huidige tijd waar we in leven met al die ellendige Europese onzinnige regels en wetten die ons door onze strot geduwd worden en maar moeten slikken… Ik wil de toekomst niet weten die zie ik heel somber in want ik leef nu en nogsteeds op mijn manier Fuck EU
  en zal blij zijn deze rot geworden aardkloot ook op mijn manier te verlaten met mijn fantastische beleefenissen van het verleden van het einde van de the Good old day’s in mijn geheugen geprent…!!!

  Reageer
 • Alexander heeft op 20 januari 2023 geschreven:

  Harley davidson is al een tijdje op een faillissement aan het af stormen. Als ze dit doen word het de genadeklap.

  Reageer
 • Johannes heeft op 20 januari 2023 geschreven:

  Zijn inderdaad gek geworden
  Elektrische Harley is geen Harley.
  Dat er wat aan de DB gaat worden oktober,maar Elektrisch !!!
  Dan geen Harley meer !!

  Reageer
 • Henk Oudwater heeft op 19 januari 2023 geschreven:

  Zijn ze gek geworden bij Harley Davidson!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie