Hennessey staat erom bekend auto’s onder handen te nemen en gevaarlijk snel te maken. Zo kidnapten ze een Lotus Exige, deden er verschrikkelijke experimenten mee in een lab en creëerden de Hennessey Venom GT. Ook de Ford Mustang heeft deze experimenten moeten ondergaan en daar vloeide de Mustang HPE800 25 Anniversary Edition uit. Om te vieren dat Hennessey al 25 jaar lang zelfmoordvoertuigen maakt.

Onder de motorkap ligt een 5,0-liter V8 met geüpgrade supercharger, 815 pk is het resultaat. Van een rustig kopje thee drinken naar 100 duurt slechts 3,1 seconden. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u. Verder heeft de auto een high flow air induction kit, verbeterde brandstofinjectoren, een verbeterde brandstofpomp, aangepast motormanagement en wat leuke plastische chirurgie.

Zo zien we een mooie splitter aan de voorkant, een spoilertje op de achterkant, 20 inch wielen met een verbreding aan de achterkant, 15 inch Brembo-remblokken, verlaagde ophanging en natuurlijk de nodige versiersels. Je krijgt er ook een certificaat bij dat je vrijwillig in dit ding gaat zitten. De prijs staat op 88.000 euro – exclusief de belastingen die we hier gewend zijn.

Omdat Hennessey een kwart eeuw bestaat worden er natuurlijk maar 25 gemaakt. You know who to call.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)