Driften is niet altijd even makkelijk. Er zijn genoeg mensen die het verprutsen en hun auto aan diggelen rijden. De meeste wannabe-coureurs houden een drift voor één of maximaal twee bochten vast. Maar deze Zuid-Afrikaanse journalist maakte een onafgebroken drift van vijf uur en 46 minuten. Aangezien het op een speciale natte baan was, kwam Jesse Adams praktisch gezien ook niet verder dan één hele lange bocht, maar dit maakt de prestatie er niet minder knap op.

Jesse heeft in één enkele drift een afstand van 165 kilometer afgelegd. Om je even een idee te geven van de afstand: dat is ongeveer hetzelfde wanneer je in één stuk van Amsterdam naar Enschede drift. Adams was dan ook zeer moe na het verbreken van het wereldrecord. Zoals hij zelf zei: ‘Op een gegeven moment wilde ik opgeven, maar het is uiteindelijk toch gelukt’.

Het wereldrecord voor de langste drift is verbroken in een Toyota GT86. Deze auto is gekozen voor de goede balans. Het is dan ook relatief makkelijk om met een GT86 te driften. Dat zorgde er ook voor dat de Toyota niet aangepast hoefde te worden. Er is alleen een grotere brandstoftank gemonteerd. We vermoeden dat deze prestatie niet snel verbeterd zal worden.

De man die het wereldrecord voor de langste drift verbrak

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear