Het YouTube-algoritme is een soort tijdmachine – als de videowebsite je eenmaal te pakken heeft, ben je ineens een uur verder. Ze serveren je een onschuldige video van een oude tweetakt dieselbus en voor je het weet zit je gefascineerd te kijken naar de Grootste Hits van de Historische Sociëteit der Amerikaanse Diesels. Mooi spul, trouwens. Het meest recente konijnenhol waar we indoken (in de baas z’n tijd, dat scheelt), was die van realistische crashes in het spel BeamNG.

BeamNG is een simulatiegame zonder uitgesproken doel. Je mag doen wat je zelf wilt. De makers hebben de natuurwetten gedetailleerd doorgevoerd in de modellen van de auto’s. Zo kun je kijken wat er gebeurt als je de vering stijver maakt, maar nog leuker is het om de auto’s genadeloos tegen objecten aan te rammen. Letterlijk elk onderdeel kan kreukelen, breken, vouwen of losraken. YouTube-kanaal Nsyd Gaming gebruikt het spel om een reeks realistische crashes te maken.

Hij bedenkt een scenario, bijvoorbeeld een auto die invoegt zonder zijn spiegels te checken, en laat de auto’s daarna op bijna choreografische wijze tegen elkaar botsen. Hij laat de crash daarna uit meerdere hoeken zien. Op de een of andere manier is het fascinerend om te zien. Hieronder zie je alvast wat realistische crashes uit BeamNG – meer video’s check je op zijn kanaal. We raden het af om dit te kijken als je nog veel te doen hebt.

Hobby: Realistische crashes maken in BeamNG

Nog meer botsingen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie