YouTube kent ons beter dan wij onszelf kennen, dat blijkt maar weer. We hadden namelijk geen flauw benul dat wij een video zouden waarderen van een kerel die in het midden van nergens bij -9 graden Celsius oude diesels start. Maar we hebben de video uitgekeken. De volledige tien minuten.

In de uitgeleefde bus ligt een Detroit Diesel van het type 8V71. De eerste 8 staat voor het aantal cilinders. De 71-serie zijn allemaal zonder turbo of andere beademing. Deze atmosferische tweetakt V8 produceert 405 pk en 1.085 Nm. General Motors produceerde de eerste 8V71’s al in 1957 en pas in 1995 gingen deze oude units uit productie.

Ergens jammer, want het motorgeluid van de oude tweetakt Detroit-dieselmotor bij 9:00 minuten is de moeite waard. We hebben nog altijd geen idee wat de aantrekkingskracht is van deze video, maar we zijn blij dat hij bestaat. Voor liefhebbers van de bus hebben we slecht nieuws, want vorig jaar hebben ze het ding tegen een boom gezet. De video hiervan zie je onder aan de pagina.

Koude start van oude tweetakt dieselbus (09:00)

De bus tegen een boom

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear