Het Petersen Automotive Museum in Los Angeles – een van ‘s werelds beste plekken om te zijn – heeft een nieuwe tentoonstelling aangekondigd. Het is de beurt aan Hollywood om in de tentoonstelling Hollywood Dream Machines te laten zien wat de filmcultuur allemaal voor moois op vier wielen voortbracht.

Slechts een preview

Je kijkt naar slechts een preview van de nieuwe exhibitie, die de officiële benaming ‘Hollywood Dream Machines: Auto’s van Science Fiction en Fantasie’ draagt. Binnen de muren van het museum staan veel auto’s uit films en videospelletjes, die zo diep in je geheugen gegrift staan dat het bijna voelt alsof ze van jou zijn. Denk bijvoorbeeld aan de DeLorean uit Back to the Future. Of de Batmobile uit 1989. Of KITT uit Knight Rider. Wie kan de cabine met alle knopjes en schermen van de bijdehante Pontiac vergeten? Of de Ford Ranger uit Jurassic Park. Iconische films, iconische auto’s.

Hollywood Dream Machines is een eerbetoon

‘Hollywood Dream Machines is de grootste tentoonstelling ter ere van ons 25-jarig bestaan. Met meer dan 40 auto’s die op het witte doek verschenen, is de tentoonstelling een eerbetoon aan de industrie waarop Los Angeles is gebouwd’, vertelt opperchef van het Petersen, Terry L. Karges. ‘We kunnen niet wachten om de fantasierijke en fictionele concepten achter deze bijzondere voertuigen samen met de wereld te ontdekken.’ Kun je ook niet wachten? Smul dan alvast van deze plaatjes. Het zijn maar een paar van de highlights van de show, die op 4 mei begint. Een retourtje LA heb je al voor een paar honderd euro, dus besteed je Pinksteren dit jaar eens nuttig. Hieronder vind je een lijstje met enkele auto’s die je kunt verwachten, op volgorde van de plaatjes hierboven natuurlijk.

Auto’s op de Hollywood Dream Machines-tentoonstelling

 1. Batmobile – Batman
 2. DeLorean – Back to the Future
 3. Ford Taurus – Robocop
 4. Ford Ranger – Jurassic Park
 5. Pontiac Firebird – Knight Rider
 6. Ford Flathead Roadster – Iron Man
 7. Jaguar XKR – Die Another Day
 8. Volkswagen Microbus – Little Miss Sunshine
 9. De motorfiets uit Tron
 10. Deckard Sedan – Blade Runner
 11. Lexus LC – Black Panther
 12. De motorfiets uit Terminator Salvation
 13. Batpod – The Dark Knight
 14. Honda NM4 – Ghost in the Shell
 15. Weyland RT01 – Prometheus

Reacties

 • Martin heeft op 26 april 2019 geschreven:

  12 en 13 moeten omgedraaid bij de foto’s of de tekst (maar niet bij allebei natuurlijk) 😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)