Monozukuri. Geen anime-creatie of iets dergelijks, maar een Japans woord dat, nogal letterlijk, het ‘maken van dingen’ betekent.  En het is tevens het thema voor de nieuwste tentoonstelling van het Petersen Automotive Museum. Vooral de invloed van Japanse auto’s op de Amerikaanse cultuur en manier van leven komt aan bod.

De exhibitie heet ‘The Roots of Monozukuri’ en laat de creatieve geest van de Japanse automakers zien. Het museum heeft een verzameling auto’s bij elkaar geschraapt die de belangrijkste elementen van de Japanse ontwerpfilosofie belicht.

Welke Japanse auto’s zijn er te zien?

Vooral auto’s uit de jaren 70, toen Japanse auto’s de Amerikaanse markt domineerden, zullen aan bod komen. Denk dan aan de Toyota 2000GT, Honda N600, Mazda Cosmo, Nissan Silvia en de kleine Toyota Sports 800.

‘De impact van de Japanse auto-industrie op het Amerikaanse leven is zo groot dat het verhaal in twee delen wordt verteld om de echte geest van de Japanse innovatie te kunnen ontdekken’, zegt Terry L. Karges, directeur van het museum.

Je leest het goed. De exhibitie is een koop-er-één-krijg-er-twee deal. Naast de klassieke Japanse auto’s krijg je ook een exhibitie over ‘Fine Tuning’ te zien. Bij deel twee gaat het over de invloed van Japanse tuning op de Amerikaanse stad Los Angeles. Daar staan auto’s zoals een getunede Toyota Cresta ‘Kaido’ uit 1991, een Civic Si-dragracer en een geelgroene Mazda RX-3 geparkeerd.

Tickets kopen?

Beide exhibities beginnen aankomend weekend, maar geen zorgen. Je kunt er nog tot 14 april 2019 naartoe, genoeg tijd om een vliegticket te boeken. Een voorproefje van de verzameling vind je in de galerij hierboven. Toegangstickets koop je hier.

Fotografie: Petersen Automotive Museum

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)