Dus jij wilt helemaal niks uitgeven aan je auto. Zou je niet beter gewoon gaan fietsen? Niet. Goed, dan moet je gewoon even wachten tot Honda begin volgend jaar met de Jazz Hybrid komt, een auto die zó klein en zó hybride is, dat ie je bijna geld toe geeft.

Veel laat Honda er nog niet over los, maar we zien in ieder geval dat er een paar uiterlijke wijzigingen bij de kleine Jazz hebben plaatsgevonden. Chromen grilletje, andere bumpers, van dat werk. Ook in het interieur zal het allemaal net even anders zijn. Je moet tenslotte wel de indruk krijgen dat je in iets bijzonders rijdt.

Voor de aandrijving zorgt wederom een 1,3-liter benzinemotor met een elektrisch hulpje, waarvan we vermoeden dat de specificaties die van de Insight niet veel ontlopen. Dat betekent 88 pk, 121 Nm, en een CVT-transmissie die de motor luidkeels laat kermen wanneer je het waagt om gas te geven.

De Jazz Hybrid staat, hoe kan het ook anders, volgende maand in Parijs. Zoals gezegd kun je ‘m begin 2011 kopen. Of toch maar gewoon doorfietsen?

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie