Herinner je je de Honda NSX nog? In 1991 lanceerde Honda deze supersportwagen als tegenhanger voor bijvoorbeeld Ferrari – zo beweren liefhebbers van de NSX. Honda meldde dat nooit, maar zeker is dat Honda een keiharde poging ondernam zich te nestellen in de bovenste regionen van de automobiele industrie.
 
De NSX bleef tot 2006 in productie (15 jaar lang!) en er werden er rond de 18.000 van verkocht. Bepaald geen spetterend succes dus. Gezien het feit dat de NSX ook niet direct een opvolger kreeg, zal Honda beseft hebben – een tikkie laat, dat wel – dat ze niet het benodigde dna hebben als merk om zich te kunnen meten met bijvoorbeeld Ferrari of Porsche. Dat hoeft ook helemaal niet zolang je dan maar voor de helft van de prijs van een Ferrari een auto maakt die minstens hetzelfde kan en nog langer dan een jaar meegaat ook. En daar was Honda dan wel redelijk in geslaagd.
 
In 2002 kwam Honda met de NSX-R, niet met de standaard 270 pk drieliter V6 maar met een 3,2-liter V6 met 290 pk. Voorzien van een wat gladder uiterlijk en een extra spoiler hier en daar mocht The Stig een rondje. Op een drijfnatte baan. Honda maakt toch ook grasmaaiers?

Werkt het niet? Dan heb je waarschijnlijk geen RealPlayer op je computer staan. Die kun je downloaden via RealPlayer (een gratis versie – je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen na de installatie van RealPlayer als je dat niet wilt: druk gewoon op ‘annuleren’, het staat daarna wel op je computer). Wil je geen RealPlayer dan kun je Real Alternative installeren zodat RealPlayer-bestanden in je Windows Media Player worden afgespeeld. Deze ‘plugin’ kun je hier downloaden.

VDS Magazines noch de BBC zijn verantwoordelijk voor het installeren van software van derden op je computer. Doorlinken naar dit filmpje vinden we ook niet zo geinig, neem de url van dit artikel dan gewoon over…

Reacties

Meer van TopGear