De Honda NSX is typisch zo’n auto waarvan je zegt: ‘verdorie, die had ik een paar jaar geleden moeten kopen toen ze nog niet zo duur waren’. Tegenwoordig vind je ze niet snel meer onder de 50.000 euro. In Amerika tikte iemand met wat geluk een exemplaar op de kop voor 30.000 euro. Wij zijn jaloers. Het gaat trouwens niet om de Honda op de foto hierboven.

Oké, het gaat wel om een automaat, dat is een klein minpuntje. Tegenwoordig koop je de meeste sportauto’s het liefst wel met een automaat (ze zijn vaak niet eens handgeschakeld te krijgen), maar vroeger was dat precies andersom. Ook heeft de goedkope NSX zo’n 236.000 kilometer op de teller, maar dat is niet de reden waarom hij zo aantrekkelijk geprijsd was.

De vorige eigenaar verkocht de auto snel online

De vorige eigenaar had de Honda (of eigenlijk Acura) verkocht aan Carmax, zo’n site waar je je auto online aanbiedt en gelijk een bod krijgt. Dat concept kennen we hier ook – we boden daar pas de duurste auto van Nederland aan als experimentje. De eigenaar wilde blijkbaar snel van zijn Honda NSX af (of wist niet wat hij in handen had) en accepteerde een bod van 30.000 dollar, omgerekend 29.000 euro.

Medewerkers van Carmax mogen blijkbaar ingekochte auto’s voor de inkoopprijs overnemen – en dat is precies wat hij deed. De koper meldde zich op Reddit met zijn verhaal. Ook vertelt hij dat Carmax nog wel even de elektrisch verstelbare stoel had gerepareerd, net als de elektrische ramen. Nu op zoek naar een goedkope handbak, dunkt ons.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)