In 2018 maakten Honda en General Motors bekend dat de twee autogiganten de handen ineens slaan en om samen twee elektrische SUV’s te bouwen. Toch bijzonder om de Amerikanen en Japanners te zien samenwerken. De eerste, de Acura ZDX, werd tijdens de autoshow in Monterrey van dit jaar onthuld. Het tweede samenwerkingsmodel is deze Honda Prologue die de basis gebruikt van een Chevy Blazer EV.

Als we eerlijk zijn, kijken we veel liever naar de Honda dan naar de Chevrolet. Misschien komt dat door de ik-probeer-er-sportief-uit-te-zien-maar-ben-het-niet-achtige voorkant van de Blazer EV. De Prologue is in Amerika te bestellen als EX, Touring en Elite-uitvoering en krijgt 19- of 21-inch wielen. Alleen de topversie krijgt de sport-rijmodus, maar die zal niet veel veranderen aan de SUV.

Specificaties van de Honda Prologue

De Honda krijgt een 85-kWh batterij waarmee je 482 kilometer ver moet komen. Je kunt de SUV bestellen met voor-, achter- of vierwielaandrijving. Alleen van de laatste variant deelt Honda de specs: 292 pk en 451 Nm. Daarmee komt de Honda bij lange na niet in de buurt van de sterkste Blazer EV. Die heeft een vermogen van 565 pk en 880 Nm aan koppel. Nog genoeg winst te behalen dus.

Vanbinnen krijg je wat je verwacht van Honda. Een simpele lay-out van het dashboard en alleen de belangrijkste knopjes. Elke Prologue krijgt standaard een 11-inch bestuurdersdisplay en een 11,3-inch infotainmentscherm. Zo zijn een beetje gek van elkaar gescheiden, vooral omdat het middenscherm bovenop het dashboard zit. Misschien dat het in het echt wel meevalt.

De Amerikaanse prijs van de Prologue

Volgend jaar gaat de Honda Prologue in de verkoop. Honda zegt dat de prijs ergens bovenin de 40.000 dollar zal zitten. Omgerekend zal het maximale bedrag voor de Prologue uitkomen op ongeveer 47.000 euro. Waarschijnlijk zal de prijs rond die van de Blazer EV zitten. De goedkoopste elektrische Blazer kost in Amerika 47.595 dollar (omgerekend ongeveer 45.000 euro). Vooralsnog zijn er geen berichten dat de auto naar Nederland komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)