De huidige Chevrolet Blazer is niet meer de vriendelijk ogende SUV die het ooit was, maar een SUV-ding met een gelaatsuitdrukking alsof ie net ontwaakt is. Dat bevalt Chevrolet wel en ook de aankomende Chevrolet Blazer EV moet door het leven alsof z’n koffieapparaat stuk is.

De Chevrolet Blazer wordt in de VS en een paar andere markten over de hele wereld verkocht. Hoewel de nieuwe Chevrolet Blazer EV – zoals de naam doet vermoeden – volledig elektrisch is, gokken we dat dit model ook niet naar Nederland komt. Best jammer, want aan de BPM zal het niet liggen. Een mooi alternatief voor het sportief ogende spul van Cupra, niet?

Dit is zelfs de Chevrolet Blazer EV SS

Hierboven zie je de eerste en de enige foto van de Chevrolet Blazer EV SS (Super Sport). Met deze badge zou het best een snel ding moeten zijn. We hebben nog geen cijfers, maar we weten wel dat hij op het Ultium-platform van GM staat. Op 18 juli onthult Chevrolet de volledige auto met de bijhorende specificaties.

Blijkbaar zal de nieuwe Chevrolet Blazer EV vanaf het voorjaar van 2023 beschikbaar zijn, waarbij Chevrolet zegt dat hij ‘vanaf de grond af’ is ontwikkeld en dat hij een mix van ‘stijl, prestaties en technologie’ zal bieden. Tot zover niets nieuws, maar hij ziet er alleraardigst uit, toch?

Reacties

  • Carel blazer heeft op 19 juli 2022 geschreven:

    Lijkt me wel een aardige wagen om op mijn naam te laten zetten, geef me een seintje als er toch verkoop in Europa en redelijk geprijsd is.

    Mvrgr carel blazer

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)