We waren hier eigenlijk nog niet helemaal klaar voor. De Honda S2000 maakt een comeback en het resultaat daarvan valt te aanschouwen op de Autosalon van Tokio in januari. Nou verwachten we niet dat het al een productieversie van de auto zal zijn, maar alles gerelateerd aan de S2000 is van harte welkom. De roadster viert zijn twintigste verjaardag en neemt voor de gelegenheid ook zijn hatchback-broertje mee.

De witte verschijning is het werk van Honda Access, de accessoire-tak van de fabrikant, en ze noemen hem de S2000 20th Anniversary Prototype. De verwachtingen zijn dat het uiterlijk van de S2000 een aantal updates krijgt, die eigenaren ook op bestaande modellen van de S2000 kunnen toepassen. We hoorden dat de auto een scherpere bodykit krijgt, verbeterde ophanging en een nieuwe geluidsinstallatie. Dat betekent waarschijnlijk dat de hoogtoerige 2,0-liter motor niet onder handen is genomen. Maar goed ook.

De Honda S2000 20th Anniversary Prototype wordt een laat kerstcadeau

Ligt het aan ons, of zou deze auto zo als ‘nieuw’ verkocht kunnen worden? Het design van de Honda S2000 20th Anniversary Prototype is zo hedendaags als bijvoorbeeld dat van een Toyota GT86. Ga maar gewoon stilletjes verder met de productie van deze auto, Honda. Jullie verkopen toch wel genoeg elektrische auto’s om de uitstoot weer te compenseren.

We krijgen meer informatie over deze auto bij de Autosalon van Tokio. Dan introduceert Honda Access ook een feestelijke versie van de Civic van de EK9-generatie. We kregen hier al een prachtige retro-teaserfoto van te zien. Al hebben we nog zo’n zin in kerst, januari begint ook steeds aantrekkelijker te klinken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear