Bij elk persbericht van de Toyota GT86 speuren gretige oogjes eerst naar de woorden ‘meer vermogen’ of ‘turbo’. Vaste prik sinds zijn release in 2013. Maar wie nog hoopvol was, kan het zo dicht tegen het einde van de levenscyclus van de GT86 nu echt wel vergeten. Want ook de Toyota GT86 TRD Special Edition behoudt zijn standaard 200 pk.

Is dat erg? Als je snel wilt leren zijn door zelf goed te sturen, niet. Haal het vermogen weg en het komt aan op de bestuurder. En de Toyota GT86 TRD Special Edition is daar wellicht de beste keuze voor. Wil je snel zijn door vaak en lomp het gas in te drukken, kun je beter ergens anders kijken.

Toyota GT86 TRD Special Edition is extra puur

Toyota noemt de Toyota GT86 TRD Special Edition zelf de puurste GT86 tot nu toe. Je herkent ‘m direct aan zijn TRD-bodykit en de kleuren van Toyota Racing Development aan de buitenkant. Stugge Sachs-dempers en Michelin Pilot Sport 4-banden zorgen voor zeer plakkerig weggedrag. Enorme Brembo’s helpen je als je te overmoedig bent.

Met een vanafprijs van zo’n 27.000 euro in de Verenigde Staten, valt de Toyota GT86 TRD Special Edition in het lijstje van ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse Prijzen’, inmiddels een vast terugkerend segment. Afgekort AADWGINZTAP. In Nederland is ie minimaal het dubbele. Toyota bouwt 1.418 exemplaren en helaas komt er geen een naar Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)