Kun je je de Honda Urban EV concept van de IAA Frankfurt nog herinneren? Natuurlijk wel, het zette onze wereld op zijn kop met de perfecte houding, minimalistische uitstraling en hints naar de eerste Civic, 205 GTI en VW Golf 1. Het gaf ons hoopt dat old school-styling toch nog een optie is, wanneer elektrische auto’s het uiteindelijk overnemen.

Nu is Honda nog een stap verder gegaan en hebben ze de Sports EV concept getoond op de Tokyo Motor Show. Door gebruik te maken van dezelfde vormgeving, laten ze zien hoe een sportieve tweezitter – misschien zelfs een spirituele opvolger van de S2000 – eruit zou kunnen zien. Ook al zal hij niet 9.000 tpm draaien, hij heeft alsnog genoeg voordelen. Alhoewel, het toerenbereik van elektromotoren is ook niet mals.

Hoe wordt de Honda Sports EV concept aangedreven?

Hij is volledig elektrisch, voor het geval je het nog niet doorhad, en is gebaseerd op het nieuwe EV platform die ook de basis is voor de productieversie van de Urban EV concept in 2020. We vermoeden dat we iets langer op deze moeten wachten als de Urban EV in productie gaat. Dus 2021 op zijn vroegst.

Net als de Urban EV, wordt er niks gezegd over het vermogen of de prestaties, maar verwacht geen duizelingwekkende getallen. Die taak is voor de NSX weggelegd. De Sports EV is gemaakt om ‘een gevoel van vreugde te creëren en te zorgen dat er een emotionele eenheid ontstaat tijdens het rijden’, zegt Honda. Wat dat dan ook mag betekenen. Hopelijk veel lol.

Volgens Honda is de styling ‘een pakkend silhouette, vriendelijk gezicht en gladde oppervlakken, allemaal ontworpen om te zorgen dat de auto in elke lifestyle past’. Opzettelijk niet agressief gemaakt, maar net als bij de Urban EV, zien we veel sterke hints naar de klassieke sportauto in de vorm.

Welke auto herken ik nog meer?

Je kunt glimpen van de Toyota 2000GT herkennen uit Bond’s You Only Live Twice. Al was de auto van James Bond een speciale cabriolet. De lange ronde motorkap en ronde koplampen zijn een directe verwijzing naar de 2000GT Coupé.

Honda zal ons ongetwijfeld binnenkort vertellen of dit ook echt een reïncarnatie van iets uit hun archief is, maar hoe dan ook, hij ziet er fantastisch uit en we verzoeken ze vriendelijke doch dringend om de Honda Sports EV concept in productie te nemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)