Nissan wil je graag kennis laten maken met de IMx – het concept van de Japanse firma toont de meest recente autonome besturingstechnologie, EV-mogelijkheden en de nieuwe designtaal. Allemaal dingen die we – mogelijk – op nieuwe generatie auto’s als de Nissan Juke en Qashqai gaan zien.

Wat is het idee achter de Nissan IMx?

Nissan gelooft dat de IMx de toekomst is van de alsmaar groeiende markt van de crossover. ‘Autonomie’, ‘elektrisch’ en ‘connectiviteit’ zijn de kernwoorden bij dit mini-SUV concept. Dit is allemaal verpakt in een hip design dat gebaseerd is op de tegenstrijdige woorden ‘stilstand’ en ‘beweging’. Snap jij het nog?

Waar wordt de Nissan IMx door aangedreven?

De kracht komt uit een sterke batterij die zich in de vloer bevindt en elektriciteit naar twee elektrische motoren (een aan de voorkant en een aan de achterkant) stuurt. Deze zijn goed voor 320 kW en 700 nm. In ouderwetse cijfers is dit 436 pk en meer koppel dan een Nismo GT-R, allemaal in een hoge SUV. Zelfs met al deze kracht vertelt Nissan ons dat je 600 kilometer op een batterijlading kunt rijden. Eerst zien dan geloven. Wat onwaarschijnlijk is, aangezien dit een concept is.

Als je de grote zelfmoorddeuren opent, word je gegroet door een intensief vormgegeven, maar ook minimalistisch interieur. Vier individuele stoelen staan in een open ruimte die omgeven is door hout die het interieur omringt. Verder is er een stuurkolom, pedalenset en een futuristisch piano zwart middenconsole. Meer is er niet.

Maar dankzij de nieuwe generatie van het ProPilot autonoom systeem van Nissan, kun je van deze ruimte alles maken. Als je het rijden overlaat aan een robot, verdwijnt de stuurkolom en kun je eindeloze activiteiten uitvoeren in de auto. Je kunt bijvoorbeeld slapen, e-mailen, of kleine beeldhouwwerken maken. Als je genoeg hebt van beeldhouwen, laat je de auto zelf parkeren, waarna hij zichzelf aan de oplader legt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)