‘Als ik zeg dat dit de meest angstaanjagende auto is die ik ooit heb gereden, overdrijf ik niet. Echt niet’, aldus pro-bandenverwoester Ken Block. Hij heeft het over de Hoonicorn Mustang V2, de laatste iteratie van de vierwielaangedreven Mustang uit 1965.

Ken Block voegt twee joekels van turbo’s toe aan het Roush Yates 6,7-liter V8-blok. De Hoonicorn Mustang V2 stampt daarmee 1.400 pk uit. De eerste versie van de overlastmachine had slechts 845 pk. Samen met methanolinjectie heeft de Hoonicorn de gave om zijn Toyo-banden in een oogwenk te verdampen.

Waarom bestaat de Hoonicorn Mustang V2?

‘We hebben een nieuw idee voor een video met de Hoonicorn, maar daar hadden we meer vermogen voor nodig’, vertelt Block. ‘Dus ik heb het idee uitgetekend – de tekening was niet meer dan twee dikke uitstekende turbo’s – en overhandigd aan mijn team.’

‘Ze kwamen terug met een functionele manier omdat te laten gebeuren en voegden er zelfs methanolinjectie aan toe. En ineens hadden we 1.400 pk’, zegt hij. Het team is duidelijk een stel strebers, maar daar zit Block niet mee. Naast de vernieuwde motor krijgt de Hoonicorn Mustang V2 een nieuw uiterlijk met stars-n-stripes. Op 18 oktober ga je de Hoon-machine in actie zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)