Vreemd. Gisteren verscheen de advertentie online van een Lamborghini Huracán Performante. Of beter: de Purplemante. Het zou de eerste Huracán Performante zijn die te koop staat in Nederland, ware het niet dat er heel groot ‘NOT FOR SALE’ boven de advertentie staat. Dus dan schrijven we maar over de dikke Citroën C4 Picasso in de weerspiegeling.
Nee hoor, geintje. Maar we waren wél benieuwd naar het mysterie rond de Purplemante. We belden even met de verkoper Top Auto’s in Wijchen om te vragen waarom ze een auto ‘niet te koop zetten’ op het internet. Het antwoord is vrij simpel: ‘voor nu is het even reclame. Over een half jaartje ongeveer gaan we ‘m verkopen. Samen met de Aventador SV die we hebben staan’. De prijs zal tegen die tijd ongeveer 550.000 euro zijn. De Aventador SV moet trouwens 790.000 euro opbrengen. Zo heeft het bedrijf de twee duurste Lamborghini’s van Nederland te koop staan. Het hart wordt nog altijd gevormd door de natuurlijk ademende V10-schreeuwlelijk met 5,2 liter inhoud, maar vermogen en koppel zijn vergroot met 30 pk en 40 Nm, om uit te komen op 640 pk en 600 Nm. Daarmee is dit Lamborghini’s krachtigste V10 tot op heden. De motor heeft nu een bronzen spruitstuk (net als speciale edities uit het verleden, zoals de Diablo 30th Anniversary), nieuwe titanium kleppen en een vrijer ademende uitlaat met hoger geplaatste pijpen.
Laat de V10 en de sneller schakelende zeventraps bak met dubbele koppeling hun ding doen, en je gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden. Van 0 naar 200 km/u kost 8,9 seconden, en ondanks de extra downforce is z’n top nog altijd hoger dan 320 km/u. En het is zelfs een hele aardige daily driver, die Lamborghini Huracán Performante.

Reacties

  • Find Out More heeft op 15 februari 2018 geschreven:

    Hold it up. Thanks

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)