‘Waarom zou je een Ferrari huren als je ook een dag in een Nissan Skyline Hakosuka of Toyota Supra A80 kunt rijden?’ Klinkt dat voor jou als een vraag van iemand die volstrekt bij zinnen is, dan moet je even opletten. Dat geldt ook als je überhaupt weet wat een Nissan Pulsar GTi-R is. Want vanaf april kun je in Las Vegas terecht bij Rent JDM, een verhuurbedrijf voor Japanse legendes. Ze hebben er zelfs een JDM-toilet, inclusief sproeiertje.

Het nieuwe bedrijf biedt op het moment een aantal Japanse droomauto’s te huur aan. JDM staat voor Japanese Domestic Market, wat een aanduiding is voor auto’s die in Japan zijn verkocht en werden gebouwd naar de Japanse specificaties, en waarbij het stuur dus rechts zit. In de collectie zitten zelfs illustere voertuigen als een Skyline Hakosuka en een Pulsar GTi-R.

Het zijn overwegend auto’s die pas in Amerika geïmporteerd mogen worden als ze 25 jaar of ouder zijn, met uitzondering van een heel klein aantal R34 GT-R’s. In de jaren 2000 wist een bedrijfje met de naam MotoRex ongeveer vijftien stuks legaal op Amerikaanse kenteken te krijgen, maar dat is weer een verhaal apart. Wat de tarieven zijn, is nog niet bekend.

Alle JDM-auto’s te huur in Las Vegas

– Mazda Autozam AZ-1
– Mazda RX-7 FD
– Mitsubishi Lancer Evo II
– Nissan Figaro
– Nissan Skyline Hakosuka
– Nissan Skyline GT-R KPGC110
– Nissan Skyline GT-R R32
– Nissan Skyline GTS-t R32 (automaat)
– Nissan Skyline GT-R R34
– Nissan GT-R
– Nissan Pulsar GTi-R
– Suzuki Cappuccino
– Toyota Supra A80

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie