De Hyundai i10 was altijd een typisch gevalletje ‘niks mis mee’ en met de nieuwe generatie zal nog minder mis zijn. De focus bij de nieuwe i10 ligt voornamelijk op een modern en volwassen uiterlijk met daarbij nog eens een hoop veiligheidssystemen en connectiviteitsoplossingen.

De looks

Dankzij zijn grille met honingraatstructuur ziet de voorkant van deze Hyundai i10 eruit als een boze Chinese draak met gloeiende neusgaten. Zie je de auto van opzij, dan denk je eerder aan een schattige pup. De driehoekige luchtinlaten op de hoeken van de voorbumper ziet er niet alleen opvallend uit, maar zouden ook de aerodynamica moeten verbeteren.

Kopers kunnen de i10 in tien verschillende kleuren laten spuiten, waarbij er ook gekozen kan worden voor een contrasterende kleur voor het dak. Het honingraatpatroon vind je terug in de sierlijsten van het dashboard en op de deurpanelen. Wellicht dat er bij het ontwerpteam van Hyundai een imker aan tafel zat.

Safety first

In deze generatie van de Hyundai i10 vind je alle hedendaagse veiligheidssystemen. Hij is uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai SmartSense, dat zorgt voor verschillende veiligheids- en rijassistentiesystemen. Een voorbeeldje hiervan: een radarsensor aan de voorzijde om naast auto’s ook voetgangers te signaleren.

Hyundai hamert ook op het makkelijker samenwerken tussen de in- en externe voorzieningen. Zo zijn alle geavanceerde systemen te bedienen via een 8-inch touchscreen. Je smartphone voelt zich helemaal thuis dankzij Apple CarPlay en Android Auto en kan ook draadloos worden opgeladen. Daarnaast kunnen kopers kiezen voor het Connected Car-platform.

Met Bluelink kan de eigenaar via smartphone-apps verschillende functies van de auto op afstand bedienen. Zo kun je voor je naar het restaurant in de buurt gaat alvast de route naar de auto sturen via je telefoon.

Specificaties van de Hyundai i10

Met de 1,0-liter MPi-driecilinder benzinemotor heb je beschikking over 67 pk en 96 Nm. De nieuwe Hyundai i10 is te bestellen met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat. Zou de volgende i10 nog veiliger kunnen?

Reacties

  • J.beije heeft op 28 juli 2022 geschreven:

    Ben aan m,n 3e i10 maart. 2022 de comfort smart met zwart dak bezig prima auto zeer handelbaar en rijd prettig dikke 10

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)