Ligt het nou aan ons, of komt het design van de Hyundai Tucson beter tot zijn recht als pick-up? Je kijkt naar de Hyundai Santa Cruz, de nieuwste pick-up van het Zuid-Koreaanse merk. Om meteen even alle blijdschap weg te nemen: we verwachten niet dat deze auto naar Europa komt. Al zou hij qua afmetingen prima door onze straten passen: hij is een stukje kleiner dan de Nissan Navara of de Toyota Hilux.

Met benzinemotor

De Hyundai Santa Cruz gebruikt een 2,5-liter viercilinder om zo’n 190 of 275 pk naar alle wielen te stuwen. Schakelen doet een achttraps automaat. Smeer er een laagje babyblauw overheen en je hebt een N Performance-model om een gekke niche mee te vullen. De doelgroep is volgens Hyundai mensen die op zoek zijn naar een SUV maar de praktische inzetbaarheid van een pick-up missen.

De Hyundai Santa Cruz zorgt voor veel banen

Het goede nieuws is dat de pick-up gaat zorgen voor 1.200 banen in de fabriek van het merk in Alabama, Amerika. Het merk is overtuigd van de Santa Cruz. De baas van Hyundai in Noord-Amerika zegt erover: ‘Onze klanten zullen zich afvragen hoe ze zich zonder hebben weten te redden.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)