Vorig jaar rond deze periode hadden zo’n 74 mensen Amerikaanse Cook County een flinke baaldag. Zij troffen een lege parkeerplek aan waar ze hun Kia of Hyundai hadden geparkeerd. Dit jaar in dezelfde periode (1 juli tot 11 augustus) zijn dat 642 mensen – wat een toename is van 767 procent. Volgens de sheriff van het district komt het door de TikTok-challenge waar we eerder over schreven.

Een hoop Kia’s en Hyundai’s in Amerika van vóór 2022 zijn geleverd zonder startonderbreker. De modellen die geen startknop hebben maar een fysieke sleutel, zijn daarom heel makkelijk te stelen. Het enige wat je doet is het dikke einde van een USB-oplaadkabel op het contactslot gebruiken. Je kunt daarna gewoon vertrekken met de auto. Blijkbaar is het hip om dit vervolgens op TikTok te zetten.

Cook County is geen klein dorpje, maar dan toch

De toename van 767 procent is dus in Cook County, wat in de staat Illinois ligt. Alles met ‘County’ in de naam klinkt misschien pittoresk, maar er wonen ruim 5 miljoen mensen in het gebied. Het is dus niet zo dat alle inwoners die Kia reden hun auto kwijt zijn, maar een toename van bijna 800 procent is alsnog niet voor de poes.

De sheriff raadt bestuurders van diefstalgevoelige voertuigen aan om online een formulier in te vullen dat de politie in staat stelt om hun voertuig te mogen volgen. Ook mogen ze daarna een sticker ophalen met daarop de waarschuwing voor dieven dat de auto gevolgd kan worden door de politie. Daarnaast raden ze iedereen aan de auto in de parkeergarage te zetten of op goed verlichte plekken.

Reacties

  • Blafhert heeft op 26 augustus 2022 geschreven:

    Tja, het blijft 2e rangs Koreaanse rommel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear