Als een automerk vroeger in een land actief wilde worden, zocht het eerst naar een importeur. Maar dat was vroeger, inderdaad! Tegenwoordig komt er geen importeur meer aan te pas, al helemaal niet bij een exclusief merk.
 
Vandaag is bekend geworden dat AutoBinck Holding, die ook Mazda en Hyundai importeert, zowel in Amsterdam als Rotterdam eind van dit jaar vestigingen zal open voor Infiniti. Zeg maar rustig het Lexus van Nissan. Het was al langer bekend dat het aanvankelijk vooral op de Amerikaanse klant afgestemde merk naar Europa zou komen en dat daarvoor niet het bestaande Nissan-netwerk zouden worden gebruikt.
 
Maar AutoBinck gaat nog verder, volgend jaar komt er ook een vestiging bij in Praag en een jaar later in Bratislava. Niet vreemd, omdat AutoBinck in Tsjechië en Slowakije al heel lang actief is. Aardig om te weten dat Mazda, na een zeer lange periode van samenwerking, het importschap in Nederland in eigen handen neemt. Dus wordt het bij AutoBinck stuivertje wisselen, al zullen ze een Mazda2 niet snel met een Infiniti FX verwisselen.
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie