Een nieuw jaar, een nieuw geluid – van Infiniti. De luxe-Nissanners laten alvast een fotootje (of liever: één fotootje) zien van de concept die ze op de aanstormende Detroit Motor Show in zijn volle glorie zullen onthullen. De fraaie coupé is een voorbode van de komende Q60 die zo te zien niet al te lang meer op zich zal laten wachten. 

Hij wordt in ieder geval een stuk uitgesprokener dan zijn voorganger, die je je waarschijnlijk beter zult kunnen herinneren als G 37 Coupé – of niet, want zo'n spraakmakende auto was dat nu ook weer niet. Voor de opvolger zegt Infiniti zich vooral door zichzelf te hebben laten inspireren. En dan niet door die saaie G 37, maar gelukkig door bijvoorbeeld de wonderschone Q80 Inspiration-concept die ze vorig jaar op Parijs lieten zien (zie de tweede foto). Andere ideeënbronnen zouden de Formule 1 zijn (geen idee waar dat dan in tot uitdrukking zou moeten komen, of het zou moeten zijn dat F1-auto's ook vier wielen hebben) en de Q50 Eau Rouge, de M3-killer die vooralsnog even in de koelkast beland lijkt te zijn.

Erg veel concrete info over de Q60 Concept is er nog niet, maar dat komt op de North American International Auto Show, die op 13 januari de poorten opent, ongetwijfeld helemaal goed.
 

Reacties