Je komt ze hier nog niet vaak tegen, Infiniti’s, omdat er nog geen echte officiële importeur gevonden is. Een aantal boefjes levert echter gewoon via het grijze importcircuit dus voor jou geen nood als je er een wilt. Oh, mocht je er nog nooit van gehoord hebben, Infiniti is voor Nissan wat Lexus voor Toyota is.
 
De G37 Coupé is bedoeld als concurrent voor de BMW 3-serie, zo zegt men bij Infiniti, en daarmee leggen ze zichzelf gelijk de nodige druk op. Op de beurs van New York in april van dit jaar, zal de G37 aan het grote publiek worden getoond.
 
De G37 – laten we hopen dat ze er een meer fantasievolle naam op plakken, al is dat niet aannemelijk als we naar de namen van de andere Infiniti’s kijken – staat op een aangepast onderstel van de Nissan 350Z en heeft ook zo’n beetje dezelfde motor. Alleen is die laatste een beetje opgeboord tot 3,7 liter zodat hij 330 pk levert. Tevens wordt Nissans VVEL-systeem op die motor toegepast – een geavanceerd systeem om iets met de kleppen te doen, jawel. De G37 is optioneel ook met vierwielbesturing leverbaar, maar dat soort verhalen hebben we in het verleden meer gehoord (onder andere bij de Honda Prelude). Echt uit de verf zijn dat soort technieken nooit gekomen, wie weet dat Nissan een goed werkend systeem heeft ontworpen.
 
En alsof het nog niet genoeg is, er gaat het gerucht dat er ook een twin-turbo versie gemaakt zal worden – ergens de komende jaren: Nissan komt met de GT-R in dit najaar, dan kan Infiniti natuurlijk niet achterblijven bij z’n volkse broertje…

Reacties

Meer van TopGear