Hoewel Jaguar sinds de komst van de nieuwe XK de wind weer in de zeilen lijkt te hebben, verkeert het merk nog steeds in financiële moeilijkheden. Ook de met veel applaus ontvangen C-XF conceptcar verandert daar niet veel aan.

 

Het enige wat Jaguar met de introductie van de C-XF heeft bereikt, is dat de aandacht is afgeleid van het feit dat vorig jaar een verlies van een kleine half miljard euro werd geleden. Het moederbedrijf Ford heeft de ogen echter niet in de zak. Om van Jaguar weer een winstgevend – of minder verliesmakend – bedrijf te maken, wordt in eerste instantie overwogen om mensen te ontslaan. En hoewel Ford blijft ontkennen, gaan er ook nog steeds geruchten dat zowel Jaguar als Land Rover in de etalage staan.

Zeker nu Ford al heeft laten weten dat Jaguar pas rond 2010 uit de rode cijfers zou kunnen komen, beginnen de aandeelhouders zich te roeren. Dat er binnen Jaguar ontslagen gaan vallen, is dan ook al enige tijd onvermijdelijk.

Toch is het bij Jaguar niet alleen maar kommer en kwel. Met de C-XF heeft het merk laten zien nog wel degelijk levensvatbaar te zijn. Naar het schijnt zal ook de conservatieve styling van de weinig succesvolle XJ binnenkort plaatsmaken voor een modernere snit. Met Jaguar kan het altijd nog goed komen.

Reacties

Meer van TopGear